De IJsherberg in vroeger dagen

In haar eerste Jaren, vermoedelijk halverwege de 18de eeuw, deed "De IJsherberg" dienst als Boerderij-Herberg waar vermoeide reizigers zich konden warmen en sterken aan Dranken en Spijzen. Een stropad vanaf de Zuider Ee, het water naast ons restaurant, waarop bij strenge temperaturen onder nul 'Hardrij-Wedstrijden’ werden gehouden, leidde schaatsers bij winterdag naar de oude Herberg. Hieruit is de naam ‘IJsherberg’ ontstaan. Het water heet in de volksmond dan ook de "Hurdridersgrêft" (Hardrijdersgracht).

In 1840 is in dit pand de oudste Schaatsvereniging van Nederland, 
‘De Koninklijke IJsclub Dockum’, opgericht.

In 1922 koopt boer Brouwer "De IJsherberg" voor 10.000,- gulden. Na de familie Brouwer volgden kunstenaar van der Zee, de Openbare Bibliotheek van Dokkum en Grand Café ‘In de Oude Bibliotheek’. 

Nu heeft het karakteristieke pand zijn oude bestemming terug; een warm heenkomen met goede Dranken en Spijzen waarvoor elke Gast, Groep of Gelegenheid een plaats in “De IJsherberg” is bereid. 

Diner

Uit de gevarieerde Menukaart kan een eigen
3-gangen Menu worden samengesteld. Uiteraard kunnen ook losse gerechten worden gekozen. Naast de kaart bieden we het befaamde 'All You Can Grill' Arrangement. Een Shared Dining menu met letterlijk 'Alles dat je kunt Grillen' waarbij van de ´Shares Proefplank´ in het hoofdgerecht onbeperkt bijbesteld kan worden. 


We houden graag rekening met bijzondere wensen & allergieën of diëten als u dit vroegtijdig laat weten.

Reserveren?